Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πως να φροντίσετε νεογέννητα ορφανά κουτάβια




Βρήκατε ορφανά κουτάβια και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Μην απελπίζεστε, δείτε μερικές συμβουλές μέχρι να μιλήσετε με τον κτηνίατρο που θα αναλάβει να σας κατευθύνει.

Όταν γεννηθούν τα κουταβάκια, η θερμοκρασία του σώματός τους πέφτει κατακόρυφα προκειμένου να μειωθεί ο μεταβολισμός τους. Τις πρώτες μέρες 7 μέρες η θερμοκρασία τους είναι γύρω στους 35-37 βαθμούς, τις επόμενες ανεβαίνει λίγο στους 36 – 37,8, ενώ όταν κλείσουν τον πρώτο μήνα ζωής φτάνουν τη θερμοκρασία ενός ενήλικου σκύλου που είναι περίπου 37,7-38,8 βαθμούς Κελσίου.

Βρείτε μία κούτα ή κάτι παραπλήσιο που θα αναλάβει το ρόλο της φωλιάς τους και κάτι που θα αναλάβει να τα ζεσταίνει ώστε να αντικαταστήσει την απουσία του σώματος της μαμάς τους. Μια θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό είναι πολύ καλή λύση. Τυλίξτε το μπουκάλι ή τη θερμοφόρα πολύ καλά με μια πετσέτα, έτσι μπορείτε να τα κρατά ζεστά για πολλές ώρες. Μην γεμίσετε με πολύ καυτό νερό μιας και τα νεογέννητα είναι πολύ ευαίσθητα και μπορεί να έχουμε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τοποθετήστε στο πάτωμα από το σπιτάκι τους εφημερίδα για να μπορείτε να την αλλάζεται εύκολα και να διατηρείτε τον χώρο τους στεγνό και καθαρό.

Τα νεογέννητα δεν μπορούν να ουρήσουν ή να αφοδεύσουν μόνα τους και θα πρέπει να τα βοηθήσετε. Πάρτε ένα μικρό πανάκι και βρέξτε το με λίγο ζεστό νερό. Τρίψτε με αυτό την περιοχή όπως θα έκανε η μαμά τους με τη γλώσσα της, για να προκαλέσει συγκεκριμένες λειτουργίες.



Όταν έρχεστε σε επαφή με τα νεογέννητα να έχετε πάντα καθαρά χέρια.


Για τροφή καλό είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. Μην τους δώσετε αγελαδινό γάλα, προτιμήστε ειδικό υποκατάστατο γάλακτος για σκύλους. Το αγελαδινό γάλα δεν έχει τις σωστές αναλογίες θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη του κουταβιού. Μόνο αν δεν βρίσκετε ειδικό υποκατάστατο για σκύλους και είναι απόλυτη ανάγκη να ταΐσετε ένα κουτάβι, δώστε συμπυκνωμένο αγελαδινό γάλα χωρίς να το αραιώσετε.
Η φροντίδα νεογέννητων ορφανών κουταβιών δεν είναι κάτι εύκολο και δυστυχώς είναι πολύ αυξημένο το ποσοστό θνησιμότητας σε κουτάβια που δεν έχουν πάρει την τροφή και την φροντίδα της μητέρας τους αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα παρατάμε. Στο χέρι μας είναι να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. 




.



Σας άρεσε η ανάρτηση; Αν ναι κάντε share:

και like στη σελίδα μας στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου